Google en top Android-partners akkoord gaat met het delen van software patenten

0
49

Google en een groep van top Android telefoon makers verzegeld hebben een nieuwe overeenkomst voor een gezamenlijk verdedigen tegen patent-rechtszaken.

De groep, dat ook Samsung, LG en HTC, hebben afgesproken om het aandeel van patenten voor “Android-en Google-Applicaties” op elk apparaat dat voldoet aan Android-compatibiliteit-eisen. De octrooien worden gedeeld gratis, en de groep wordt geacht vrij en open voor elke bedrijf aan te sluiten.

De overeenkomst van de goede naam van het “Android Netwerk Cross-License,” maar de groep roept het PAX voor kort. “Pax” betekent “vrede” in het latijn, en Google zegt dat de overeenkomst is over het bereiken van een wettelijke vrede in de tech wereld.

“Patent rust vaak samenvalt met innovatie.”

“In de wereld van het intellectueel eigendom, octrooi rust valt vaak samen met innovatie en gezonde concurrentie die het belang van de consument”, schrijft Jamie Rosenberg, een Android-business VP met Google. “Het is met een hoop voor dergelijke voordelen die kondigen we onze nieuwste patent licensing initiatief gericht op octrooi rust, wat wij noemen, PAX.”