Donnie Darko in 4K: toelichting op een high-res koorts droom

0
69

Donnie Darko is een middernacht film, maar ik zag de 15e verjaardag van de 4K-restauratie van 9:30 UUR op de Metrograph, een twee-theater art house op Manhattan ‘ s Lower East Side. Dat is niet waar je wilt zien van een film als Donnie Darko.

Het gebouw hoeft niet op afstand lijkt op een bioscoop — geen kaartverkoop, geen verlichting, geen Art Deco-design-elementen, geen posters. Het zit gelijk met de rest van de stad te blokkeren. De lobby verkoopt air-popped popcorn in presorted duidelijke plastic kuipjes, vier verschillende bieren van de tap zonder namen, en de klassieke film candy geregeld kunstig op een boekenplank met witte achtergrondverlichting. De zetels zijn toegewezen. Donnie Darko is momenteel spelen in een theater met gevlochten leer op de muren, en de rijen stoelen eruit als een stijlvolle herinterpretatie van Adirondack stoelen. Het is een super mooie stal zonder het vuil. Ik ben er zeker van dat dit een mooie plek om te kijken naar een documentaire of een live-gestreamd opera, maar op deze avond, in deze context, het was in strijd met wat was ik er aan voelen.

In een telefonisch interview van de week voor deze high-profile-jarig jubileum release, de film is regisseur Richard Kelly, vertelde me wat hij hoopte dat de re-release zou voelen, gezien het feit dat Donnie Darko is de enige ware het openbare leven was geweest als een midnight movie, te beginnen twee jaar na de oorspronkelijke release: “ik heb deze film voor het grote scherm, en zo weinig mensen zagen het ook in een theater bij het eerste kwam uit. Dus in sommige opzichten, het voelt als de eerste keer… We moeten zorgen dat de theatrale ervaring in leven en brengen mensen samen in de bioscopen. Bioscopen zijn als kerken te veel mensen.” Zo zijn film terug naar theaters die kwam met een aantal mooie high stakes — als urgent als God.

In de 15 jaar geleden Donnie Darko maakte zijn debuut in de bioscoop flopte, en herrees als een van de laatste echte middernacht films voor weirdo ‘ s, Richard Kelly heeft nooit een andere film die iedereen geeft. Het is het belangrijkste wat iemand weet over hem — hij op een of andere manier gemaakt Donnie Darko met een schamele budget van € 4,5 miljoen op de leeftijd van 25 jaar, en dat was alles wat hij had in hem.