Detroit is het schoppen van Silicon Valley ‘s kont in de race om het bouwen zelf-rijdende auto’ s

0
48

Eerder vandaag, Recode en diverse andere verkooppunten gemeld dat Tesla is nu meer waard dan Ford na het leveren van een record aantal auto ‘ s voor de wijk. Dit nieuws zal ongetwijfeld leiden tot een aantal viering in Silicon Valley, die heeft verzocht te portretteren zichzelf als de logische opvolger van Detroit als de hoofdstad van de Amerikaanse innovatie. Maar nieuw onderzoek dat vandaag werd vrijgegeven, blijkt dat de upstarts aan de zonnige westkust — Uber -, Google-en Tesla — nog een inhaalslag te maken als het gaat om het sneller dan hun rivalen in de kille Michigan.

Dat is de beoordeling van Navigant Onderzoek, die scoorde 18 bedrijven die actief zijn op self-driving-technologie op 10 verschillende criteria die verband houden met strategie, productie en uitvoering. Het verslag wordt vervolgens gecombineerd dat alles in een globale score om een idee te krijgen van wie is vooruit is en wie niet. General Motors en Ford zijn momenteel koploper, met Daimler en Renault-Nissan dicht achter. Deze vier bedrijven Navigant de “leider” categorie. In andere woorden, wanneer je klimmen naar je eerste zelf-rijdende auto in 2021, het zal vrijwel zeker worden gebouwd door één van deze vier bedrijven.


Screenshot: Navigant Onderzoek

De meeste iedereen is in de “mededinger” categorie. Dit omvat auto bedrijven als BMW, PSA, Hyundai, Toyota, Tesla, en Volkswagen; leveranciers zoals Delphi en ZF; en tech-bedrijven als het Alfabet is Waymo. Verderop in de lijst, in de “challengers” categorie, zijn bedrijven als Honda, nuTonomy, Baidu, en Uber.

Dus waarom is Detroit het verslaan van Silicon Valley zo slecht in dit cruciale race te krijgen autonome voertuigen op de weg? Volgens Sam Abuelsamid, senior research analyst bij Navigant en een van de auteurs van het rapport, is het korte antwoord is ervaring.