Bang & Olufsen ‘ s nieuwe wall luidsprekers zijn schattig, slim, en heel duur

0
92

Bang & Olufsen heeft een geschiedenis van het maken van ongelooflijk ontworpen (en ongelooflijk duur) luidsprekers, maar haar nieuwste model, de modulaire BeoSound Vorm, is misschien wel het meest opvallende, maar toch.

De BeoSound Vorm is een draadloos luidsprekersysteem uit een zwerm van zeshoekige panelen, ontworpen om een set luidsprekers die vervagen in de achtergrond van uw huis. De sleutel tot dat Bang & Olufsen ‘ s algoritme, die werd ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het geluid blijft gecentreerd, ongeacht waar je je verplaatsen in de ruimte door het creëren van een vaste soundstage.


Diagram: Bang & Olufsen

In het hart is BeoSound Kern, een verbinding hub verborgen in één van de tegels die de hardware voor AirPlay, Chromecast, Spotify koppelen en Bluetooth 4.1, samen met ondersteuning voor Bang & Olufsen ‘ s BeoLink systeem. De BeoSound Core heeft ook een aantal bedrade ingangen voor Ethernet-of line-in functionaliteit, hoewel de primaire focus is gericht op draadloos. Een basis kit begint op van €4.000 (ongeveer $4,266), en omvat acht tegels — vier speakers, twee geluidsabsorberende akoestische dempers, een versterker, en een behuizing voor de Core, maar het systeem is uitbreidbaar tot 11 versterker-eenheden (elk van die vier luidspreker tegels, voor een totaal van 44).

Mijn collega Vlad Savov was in staat om de demo van de BeoSound Vorm in persoon, en terwijl hij merkte op dat de kwaliteit van het geluid was goed, ware naar de achtergrond van het ontwerp, de Vorm leek meer bedoeld voor casual luisteren, niet audiofiele muziek. Bovendien merkte hij op dat zijn demo gebruikt acht luidsprekers, twee maal die van de al duur starter kit, wat zich vertaalt naar een enorme premie die u betaalt voor uw Bang & Olufsen is weliswaar indrukwekkend design. Maar die prijs, is er geen reden waarom je niet kon investeren in goedkopere, betere klinkende luidsprekers en werken gewoon iets harder op uw interieur voor zijn rekening.


Foto: Bang & Olufsen

De Bang & Olufsen BeoSound Vorm wordt verwacht te gaan op de verkoop in augustus. Geïnteresseerde klanten kunnen zich aanmelden op de Bang & Olufsen website om te worden geïnformeerd wanneer zowel de aangepaste configuratie tool en de preorders gaan wonen.