Windows 10: Avinstallera OneDrive

0
256

OneDrive är ett av de många program som levereras med Windows 10 som standard. Det gör det möjligt för online-lagring, fil synkronisering på operativsystemet.

De som loggar in med ett Microsoft-konto kan du använda OneDrive ansökan direkt. Borttagning eller avinstallation av OneDrive var inte möjligt för en lång tid, åtminstone inte utan att gå genom korgen för att göra detta hända.

Många Windows-10 användare som förlitade sig på en annan online-lagring leverantör — Google Drive, Amazon Drive, Dropbox, you name it — förmodligen önskade ett enkelt sätt att ta bort OneDrive från enheten.

Obs: Man måste skilja mellan den inbyggda OneDrive app som levereras med Windows 10, och OneDrive desktop-program som du kan installera på Windows-10.

Avinstallera OneDrive på Windows-10

uninstall onedrive

Jag vet inte hur länge möjligheten att avinstallera OneDrive använda Inställningar varit där, men det finns nu. Jag kollade både den senaste Windows-10 Insider Preview-versionen och de senaste Windows-10-Årsjubileum Uppdatera version, och båda visas en fungerande “avinstallera” – knappen i inställningar när du klickat på OneDrive det.

  1. Använda Windows-i för att öppna Inställningar-program på Windows-10 enhet.
  2. Navigera till System – > Program Och Funktioner.
  3. Skriv Något i sökfältet längst upp, eller bläddra i den i bokstavsordning sorterade listan manuellt istället för att hitta OneDrive notering på sidan.
  4. Klicka på OneDrive inlägg. Knappen avinstallera ska vara aktiv (istället för att tonas ut).
  5. Klicka på avinstallera och sedan igen på avinstallera när “denna app och dess relaterade info kommer att avinstalleras” – prompten.

uninstall onedrive settings

Detta tar bort OneDrive program från Windows-10 enhet. Observera att det inte kommer att ta bort en synkroniserad OneDrive mapp på enheten. Du kan ta bort data manuellt om du inte kräver det, eller hålla det där.

Microsofts support-sida om att du inte kan ta bort OneDrive i Windows-10. Sidan senast reviderad den 18 augusti 2016. Jag antar att ändra ta bort OneDrive från operativsystemet som hände efteråt, men det är bara en gissning.

Vad händer om du behöver OneDrive igen?

Du har två alternativ om du behöver använda OneDrive igen vid ett senare tillfälle. Antingen installera app-version av OneDrive från Windows Store, eller ladda ner den stationära versionen av OneDrive istället till datorn och installera den.

Både lägga till OneDrive till systemet igen så att du kan aktivera synkronisering av data. Det är förmodligen bäst att använda programmet, särskilt om du vill ha några av de inställningar och sådant för att vara synkroniserade.

Jag är inte säker på om den stationära versionen stöder detta, men jag antar att det gör det inte.

Ett annat alternativ som du har är att öppna din synkroniserade filer på Onedrive hemsida direkt. (inspiration till denna artikel är hämtade från PureinfoTech: s artikel om ämnet)

Nu: Vilken fil synkronisering av tjänst du använder, om någon?