SFCFix kommer till undsättning när SFC /Scannow inte att reparera Windows-fil korruption

0
54

En elegant alternativ för att ta itu med fil korruption på en Windows-system är att köra den SFC /scannow kommandot på den dator som kör operativsystemet.

SFC, som står för System File Checker, scans alla skyddade systemfiler för korruption och försök att reparera det genom att kopiera en cachelagrad kopia av varje skadad fil från system32dllcache.

Detta fungerar ibland men inte hela tiden. Till exempel, om den cachade kopian är skadad också, så det kommer inte att lyckas.

Ett meddelande som “Windows Resource Skydd finns korrupta filer, men inte kunde fixa några av dem” lyfter frågan.

sfc scannow

Det är där den fria program SFCFix kommer in i bilden. Det tolkar CBS.logga in filen som den sfc /scannow kommandot skapar för korrupta filer för att reparera dem. Själva ansökan är bärbar och kompatibel med alla senare versioner av Windows.

Webbplatsen för programmet avslöjar inte mycket om hur programmet uppnås och hur det skiljer sig, bara att det “använder avancerade algoritmer sökningar för att hitta och ersätta en skadad/saknas system filer”. På en annan webbsida, är det visat att det med hjälp av file-hashar.

Uppdatering: programmet webbplats är inte längre tillgänglig. Vi har lagt upp den senaste fungerande version av SFCFix till vår server. Du kan ladda ner den genom att klicka på följande länk: SFCFix observera att vi inte stöder programmet på något sätt.

Programmet är lätt att använda, men du kanske vill vara försiktig med det ändå. Först av allt, måste du vara säker på att det inte finns någon skadlig programvara på systemet om inte källkoden av korruption var ett malware attack.

Andra, kanske du vill skapa en säkerhetskopia av systemet i fall så att du kan återställa den aktuella Windows-versionen om något går fel på vägen.

Innan du kör SFCFix, köra sfc /scannow som det använder information i loggen att processen skapar.

  1. Tryck på Windows-tangenten, typ cmd.exe högerklicka på resultatet och välja “kör som administratör” för att öppna en kommandotolk med förhöjd behörighet.
  2. Skriv sfc /scannow och tryck enter.
  3. Den process som kontrollerar alla skyddade systemfiler för korruption och försök att reparera eventuella filer som är skadade.

När processen ha sin gång, att köra SFCFix på systemet.

sfc fix

En fullständig genomsökning kan ta allt från 15 minuter till 30 minuter beroende på flera faktorer. Programmet informerar dig om genomsökningen kommer att ta längre tid än de beräknade 15 minuter så att du vet hur länge du måste vänta i ca.

Programmet öppnar ett dokument i anteckningar efter scan notering resultatet av sökningen. Det visar den fullständiga sökvägen för varje korrupt fil och om det var fast eller repareras framgångsrikt genom att SFCFix.

Avslutande Ord

Med tanke på att det inte är klart hur det reparerar skadade filer, är det föreslås att vidta försiktighetsåtgärder innan du kör det på en dator som kör Windows. Programmet kan hjälpa dig att lösa fil korruption fel som Windows inte själv kan reparera.