Min Spambox, Skapa En Tillfällig E-Postadress I Firefox

0
57

Tillfällig e-tjänster är stor när det gäller att skydda ett privatliv på Internet. De är speciellt användbara vid webbplats och service sign ups, med tanke på att du aldrig vet om en tjänst säljer användarinformation eller använder informationen för reklam.

Men, de disponibla e-postadresser är inte lämpliga för alla ändamål. Det är oftast inte en bra idé att till exempel använda en tillfällig e-postadress för att registrera dig på tjänsten som du vill använda på en regelbunden basis.

Varför? Tror att du registrerat dig för Facebook med en tillfällig e-tjänsten. De flesta tjänster av detta slag tillåta åtkomst till alla e-postadresser som innebär att alla användare veta e-postadress, eller snubbla på den, skulle kunna få tillgång till användarens Facebook-konto (genom att begära en återställning av lösenord). Denna möjlighet beror till stor del på vilken typ av tillfällig e-tjänst ändå.

Obs: förlängning är fortfarande tillgänglig, men dess funktion är bruten. Vi föreslår att du kolla in alternativ som TrashMail för Firefox eller den tillfälliga e-post alternativ som anges i uppdateringen i slutet av den ursprungliga artikeln.

Firefox add-onMy-Spambox lägger resurser rätt till webbläsarens statusfält för att skapa en tillfällig e-postadress.

my spambox

Verkar det att använda den tillfälliga e-tjänsten jetable för detta. Vad det innebär är följande. Du anger en e-postadress i det första fältet i fönstret konfiguration. Detta är den e-postadress som tillfällig e-postadress får överlämnas till.

Min Spambox skapar tillfällig e-postadress då och du kan använda den för de kommande tolv timmar. Efter att länken tas bort och vidarebefordran av e-postmeddelanden är inte längre arbetar.

Den genererade e-post-adressen kopieras automatiskt till urklipp. Det är dock ingen historia eller logga in för att få tillgång till det igen om det behövs. Om du förlorar den tillfälliga e-postadressen finns det inget sätt att få det tillbaka, vilket inte borde vara ett stort problem på andra sidan med tanke på att en ny skapas direkt.

Min Spambox är en Firefox add-on för alla Firefox versioner från 1,5 till den senaste Firefox 4 nattliga byggen.

Uppdatering: Den förlängning som inte längre är kompatibla med senare versioner av Firefox. Ett fungerande alternativ är Mindre Spam ber vi dig som integrerar åtta olika tjänster i Firefox.