Hur får Wifi fungerar i Linux Mint efter installationen

0
87

Jag var tvungen att installera om operativsystemet på min Thinkpad-dator och bestämde mig för att installera Linux Mint på den i stället för Windows 8 eller 10, det operativsystem som du tidigare har installerat om det.

Installation av Linux-distribution wentfine. Jag var tvungen att använda den Universella USB-Installer för att kopiera ISO-avbildningen till en Flash-enhet eftersom den enhet som jag ville att installera Linux Mint på hade ingen optisk enhet.

Den bärbara datorn startat upp i den Levande Linux Mint miljö vid uppstart efter att du har anslutit USB-Flash-hårddisken till det och se till att startordningen skulle plocka upp det innan operativsystem på hårddisken.

Installationen gick bra och första uppstart efter att det startat rätt till Linux mints skrivbord (efter att du har angett lösenordet jag som används för att kryptera data på enhet).

Jag märkte då att operativsystemet inte plocka upp alla trådlösa anslutningar även om någon fanns i närheten. Den enda kopplingen alternativ var fast, och eftersom jag inte var i stånd att använda det, jag var tvungen att ta reda på vad som pågick.

Första jag gjorde var att öppna Drivrutinen Chef att ta reda på om den trådlösa nätverkskort har installerats korrekt. Du hittar Driver Manager i den andra kolumnen efter att välja Administration i den första.

driver manager

Det visas att den trådlösa adaptern var den inte installeras och låt mig känna att jag behövde en fast anslutning eller Linux Mint på USB för att installera det. Jag anslutna USB-enheten igen, bytte från “använd inte den här enheten” för att enheten i fråga och klickar på apply changes (verkställ ändringar i efterhand för att installera de drivrutiner som behövs.

Så, en möjlighet att ta de rätta drivrutinerna är att ansluta Linux-enhet via en fast kabel till Internet. Eller, och det är också ett alternativ, kan du använda Linux Mint kopia på USB-enheten för att liksom.

Linux Mint plockade driver upp från usb-Enheten jag installerade operativsystem från. Efter installationen klar, trådlösa anslutningar blev när jag klickade på den anslutningar symbol i systemfältet.

wireless connections

Allt jag behövde göra var att plocka rätt trådlöst nätverk från listan och ange lösenord för att ansluta till det.

Som användare kommer från Windows, jag önskar att det skulle vara lite lättare. På Fönster, trådlöst nätverk är installerat som standard så att du kan ansluta till Internet direkt utan att behöva installera drivrutiner (i de flesta fall åtminstone).

Jag kan tänka mig att denna operation kan vara svårt för användarna att testa Linux och kan inte räkna ut det på egen hand.