Dropbox för att inaktivera den delade mappen för Pro kunder

Dropbox för att inaktivera den delade mappen för Pro kunder

30

Mappen public (offentlig) var en av dessa funktioner för att ställa in file sync och förvaltning tjänsten Dropbox bortsett från andra tjänster i sitt slag.

Företaget slutade skapandet av offentliga mappar för nya användare under 2012, och omvandlas mappen public (offentlig) för nya användare till en privat och en i Mars 2016 för alla gratis Dropbox-användare.

Dropbox funktionshindrade möjlighet att dela länkar för att göra HTML-innehåll i en webbläsare dessutom gratis användare på oktober 3, 2016.

Detta lämnade Pro och Företag med tillgång till den delade mappen. Enligt en support-sida på Dropbox hjälpcenter webbplats, kommer detta inte längre att vara fallet kommer den 1 September 2017.

Dropbox Pro-och företagsanvändare: Början av September 1, 2017, du kan inte längre göra HTML-innehåll, och den Delade mappen och dess dela-funktionen inaktiveras.

dropbox public folders

En diskussionstråd på den officiella Dropbox forum belyser några av de frågor som förändringen medför för betalande kunder av Dropbox.

Användare som används för offentlig lagring i det förflutna som en plats att lagra filer som de är kopplade till eller bäddas in från andra webbsidor. Ett gemensamt tema är inbäddning av bilder som är lagrade i mappen public (offentlig) i forum och på webbplatser.

Den viktigaste frågan för dessa Dropbox kunder är att dessa länkar inte längre fungerar. Inbäddade bilder eller filer kommer att visa ett felmeddelande, och användare som har åtkomst till resurser som tidigare inte göra så längre.

Dropbox kund Alexander beskriver problemet på följande sätt:

Jag håller helt med föregående kommentatorer. En hel del människor som används för allmänna länkar för att ladda upp bilder till forumet, mestadels små, som inte har inbyggd lagringsutrymme för bilder och bilagor.

På vår lokala forum har jag skrivit hundratals sådana bilder och rekommenderas för andra användare att använda Dropbox för detta ändamål också. Detta innehåll är ändå bra och förlusten av det kommer att bli ett stort problem för alla våra användare.

Den viktigaste frågan för kunder i bruk, som används för gemensamma mappar på samma sätt som alla deras länkar och bäddar in kommer att sluta fungera när förändringen går live.

Dropbox ersatt det med en länk skapande funktion istället som pro och företag kan använda sig av. Gamla länkar som inte får omvandlas dock till allmänna länkar så att användarna skulle ha att göra dem allmänna igen individuellt, och ersätta den aktuella länken på webbplatsen.

Det senare kanske inte alltid är möjligt, den förstnämnda är en stor olägenhet och tidskrävande.

Nu är Du: Är du påverkas av förändringen?