Frigjør Diskplass Ved Å Slette Gamle Google Chrome Versjoner

0
93

Du kan kjenne at jeg har en Intel Solid State Drive med 80 Gigabyte med plass som min primære harddisken.

Windows 7 er installert på harddisken, og de fleste programmer som jeg bruker. Jeg har nylig lagt merke til at stasjonen hadde bare 10 Gigabyte ledig plass igjen.

Jeg var ikke klar over noen “store” endringer som jeg gjorde, enten ved å flytte eller kopiere data til stasjon c:, eller ved å installere eller oppdatere programmer eller operativsystemet som ville attributtet for avvik i verdensrommet.

Jeg bestemte meg for å undersøke og la merke til at min User data-mappen var langt den største mappe på systemet, med mer enn 22 Gigabyte med plass for at data i det okkuperte.

Google Chrome nettleser, til min overraskelse, okkupert nesten 3,5 Gigabyte med plass på harddisken, som syntes fryktelig mye. En nærmere undersøkelse viste følgende område distribusjon:

google chrome storage space

Chrome-mappen som du ser på, tilhører Chrome dev-versjon som jeg bruker på systemet, Chrome SxS-mappen til Chrome Canary versjon som jeg installerte nylig.

Google som du kan se holder kopier av eldre versjoner av nettleseren på harddisken. Dette gikk tilbake til desember 2010 for Chrome-Dev-versjon for eksempel. Det er ikke klart hvorfor versjoner slettes ikke etter en oppdatering. Selv om det er for restaurering formål ville det vanligvis være nok til å holde en eller to av de siste versjoner, men ni føles som overkill.

Det er mulig å slette de gamle mapper med en gang.Det synes ikke å være noen negative konsekvenser for nettleseren eller system. Jeg klarte å redusere lagringsplass krav fra 3.4 Gigabyte til 600 Megabyte bare ved å slette de gamle mapper fra harddisken.

chrome free space

2.8 Gigabyte kan ikke høres ut som mye i begynnelsen, spesielt hvis du kjører en harddisk med hundrevis av Gigabyte med plass. Kunnskap imidlertid kunne være nyttig i fremtiden som Chrome-installasjon katalogen vokser i størrelse med nesten alle versjoner øke.

Oppdatering: det er Bare de to siste versjonene av Chrome er beholdt som i dag. Det er uklart om det jeg opplevde var en feil, eller hvis Google endret prosessen.